Κατηγορίες

Διοργανώτρια εταιρεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

banner_DT.jpg

Στατιστικά επισκεψιμότητας της Verde-Tec 2018!

Κέρδισε τις εντυπώσεις η 2η διεθνής έκθεση “Verde.tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, κέντρισε το ενδιαφέρον το “Verde.tec Forum” και εντυπωσίασαν τα έργα που βραβεύθηκαν με τα “Greek Green Awards 2018” 

Με ικανοποίηση δέχθηκε η αγορά τις καινοτομίες που προωθήθηκαν στο πλαίσιο της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου στο MECΠαιανίας. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάλυση του επιπέδου επισκεπτών και συνέδρων.

Η αγορά ζήτησε την ετήσια επανάληψη της διοργάνωσης και με την ανταπόκρισή της απέδειξε ότι οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι οργανισμοί που κινούν την «κυκλική οικονομία» στην Ελλάδα απαιτούν πρωτοβουλίες με σοβαρότητα και εμπειρία στη διοργάνωση στοχευμένων εκθέσεων. Από τη 2η διεθνή έκθεση “Verde.tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος πέρασαν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες επισκέπτες, αύξηση που αγγίζει το 30% συγκριτικά με την προηγούμενη, γεγονός που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία.

Εκτός από τη συμμετοχή σημαντικών εκθετών από τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς, τους ΟΤΑ, τους φορείς διαχείρισης, πολλοί από τους επισκέπτες έσπευσαν να ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόστηκαν από την Αυτοδιοίκηση, τις εξελίξεις όσον αφορά στο νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων αλλά και στην εφαρμογή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Στην πρόσκληση της εταιρείας «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες, οι οποίοι αποτέλεσαν το 64,6% από τους συνολικούς επισκέπτες της έκθεσης.

 1.png

 

Η αγορά ήταν παρούσα 

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι από το ποσοστό αυτό, το 26,66% είναι επιχειρηματίες και στελέχη που δραστηριοποιούνται σε μελετητικές εταιρείες, αρχιτέκτονες και μηχανικοί. Ισχυρή παρουσία -που ανταποκρίνεται στο 20,23%- έδωσαν τα στελέχη και οι παράγοντες από φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, επαγγελματικούς φορείς και επιμελητήρια, καθώς και από πρεσβείες.

Το 16,6% των επισκεπτών αποτελούνταν από στελέχη που δραστηριοποιούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη Βιομηχανία, στη Βιοτεχνία, σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, σε κατασκευαστικές εταιρείες, σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υποστήριξης Εφοδιαστικών Αλυσίδων (Logistics) και Μεταφορών. Σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να εντάξουμε φυσικά και την πλειοψηφία συνέδρων που παρακολούθησαν πάνω από μία παράλληλες εκδηλώσεις και σε διαφορετικές ημέρες της έκθεσης.

Ακολούθως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι αυξημένα ήταν τα ποσοστά επενδυτών και εκπροσώπων επενδυτικών σχημάτων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των εταιρειών ανακύκλωσης, αλλά και των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας ενέργειας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση.

Αισθητή ήταν η παρουσία φοιτητών και σπουδαστών, ειδικά από πολυτεχνικές σχολές των ΑΕΙ και από ΤΕΙ που διαθέτουν τμήματα οργάνωσης παραγωγής και ενεργειακής διαχείρισης. Από το σύνολο των επισκεπτών, το 5,19% ήταν φοιτητές, πολλοί από τους οποίους μάλιστα σκέφτονται να κάνουν μεταπτυχιακό που να σχετίζεται με το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και την «κυκλική οικονομία». 

Πανελλαδική κάλυψη 

Σημαντική θα μπορούσε να θεωρηθεί και η συμμετοχή δημοσιογράφων από κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, ιστοσελίδες, εφημερίδες, αλλά και από τον τοπικό Τύπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τελετή των βραβείων “GreekGreenAwards 2018” είχε αναφορές από ιστοσελίδες και ιστολόγια σε κάθε γεωγραφική ζώνη της επικράτειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Τσιρώνη, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη και την παρουσία εκπροσώπων κομμάτων και φορέων, στην ειδικά διαμορφωμένη συνεδριακή αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 500 άτομα.

 2.png

 Στη διάρκεια της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec, εκτός από την ισχυρή παρουσία εκπροσώπων της αγοράς σε ποσοστό 64,6%, σημαντικό ήταν το ποσοστό 20,2% επισκεπτών από τους φορείς και το Δημόσιο και των σπουδαστών και φοιτητών με 5,2%. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το ενδιαφέρον επισκεπτών με διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό, ο οποίος προσήλθε στο εκθεσιακό κέντρο με προσκλήσεις εκθετών προκειμένου να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες ως προς την οικολογική δόμηση, την εξοικονόμηση ενέργειας και το netmetering.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των επισκεπτών, μπορεί να εξάγει κανείς σημαντικά στοιχεία για την δεύτερη διοργάνωση. Το 70,5% των επισκεπτών ήρθε από την Αττική, το 28,5% από την υπόλοιπη Ελλάδα και το 1% από το εξωτερικό.

 3.png

  

Η προέλευση των επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν κατά ποσοστιαία κατάταξη η ακόλουθη: Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Μακεδονία, Νησιά Αιγαίου, Νησιά Ιονίου, Ήπειρος και Θράκη. Επίσης, οι περισσότεροι επισκέπτες χωρών του εξωτερικού ήταν από την Κύπρο και την Ιταλία.

  • Το επόμενο ραντεβού με την ακόμα πιο δυνατή και ανανεωμένη “Verde.tec” θα ανακοινωθεί σύντομα για το 2019!

 

ΧΟΡΗΓΟΙ 2024

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2024