Κατηγορίες

Διοργανώτρια εταιρεία


Newsletter
Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Tα Νέα μας

Στις 29 - 31 Μαρτίου 2024 η 6η διεθνής έκθεση Verde.tec!

Νέα ημερομηνία για το σταθερό ετήσιο ραντεβού για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις, από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Καθώς οι εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος τρέχουν με ταχείς ρυθμούς και η προσπάθεια για την προστασία του γιγαντώνεται, η πρώτη εξειδικευμένη έκθεση της χώρας που «άνοιξε το δρόμο» για τη διεξαγωγή εκθέσεων για το περιβάλλον, έρχεται για να δώσει λύσεις και απαντήσεις.

Η 6η διεθνής έκθεση VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί στις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2024 στο MEC Παιανίας, με τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η καινοτομία, η τεχνολογία αιχμής και η έρευνα για τρεις ημέρες θα βρεθούν στο επίκεντρο της VERDE.TEC η οποία δεν αποτελεί ένα απλό σημείο συνάντησης αλλά έχει πλέον αναδειχθεί σε αφετηρία συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολιτείας. Ιδιαίτερα σήμερα που οι τεχνολογίες περιβάλλοντος αναδεικνύονται σταθερά σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό και ανταγωνιστικό «χαρτί» για τη σύγχρονη οικονομία που έχει στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, η έκθεση VERDE.TEC αποτελεί ιδανικό προορισμό.  

Η 6η διοργάνωση αναμένεται να φιλοξενήσει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά, το πλέον δυναμικό και διευρυμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, καθώς και να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες.

 Verde.tec Forum

Στοχευμένο, δυναμικό και επίκαιρο αναμένεται το τριήμερο Verde.tec Forum το οποίο προετοιμάζεται για να καλύψει κάθε πτυχή από τον τομέα του περιβάλλοντος. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι ιδιαίτερα υψηλό από εταιρείες, φορείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση, και ήδη σχεδιάζονται δεκάδες σεμινάρια, ημερίδες και workshop.  

 Greek Green Awards 

Παράλληλα, προετοιμάζεται και η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards. Για ακόμη μία χρονιά η επιλογή των νικητών θα γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν και θα επιλέξει οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, μέσα από έργα που έχουν υλοποιήσει ή προϊόντα και λύσεις που έχουν αναπτύξει.

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες:

 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔΣΑ

 Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Αποκατάσταση Περιβάλλοντος – Τεχνολογίες Αιχμής & Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 •  Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 • Ανακύκλωση Προϊόντων και Υλικών
 • Διαχείριση Φυσικών Πόρων
 • Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων
 • «Πράσινη» Βιομηχανία, Μηχανήματα, Εργαλεία & Εξοπλισμός
 • Ηλεκτροκίνηση

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, Μηχανικοί και Τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της Βιομηχανίας, της Βιοτεχνίας, Εμπορικών Επιχειρήσεων, Κατασκευαστικών Εταιριών, Ξενοδοχειακών Μονάδων, Μεταφορών, Logistics.
 • Υπεύθυνοι Τεχνικών Υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων
 • Αρχιτέκτονες
 • Εργολήπτες
 • Μελετητές
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα
 • Ξένες αντιπροσωπείες
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.
 

GREEK GREEN AWARDS 2023: Οι 56 διακρίσεις για το περιβάλλον απ όλη την Ελλάδα στην 5η έκθεση πράσινων τεχνολογιών VERDE.TEC (βίντεο)

H Επιτροπή Αξιολόγησης των βραβείων Greek Green Awards, που αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων που έχουν δώσει την αιγίδα τους στην έκθεση Verde.tec, αλλά και προσωπικότητες από τον τομέα της επιστήμης, ξεχώρισαν 56 καλές πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την καινοτομία. Βραβεύτηκαν συνολικά 25 δήμοι απ όλη την Ελλάδα,  οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση, τέσσερα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ), μία Περιφέρεια, πέντε Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) μία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης (ΔΕΥΑ), και 7 φορείς μεταξύ των οποίων και μια περιβαλλοντική οργάνωση.

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κορυφαία έκθεση για το περιβάλλον, VERDE.TEC!

Για δεύτερη χρονιά, η T Press απένειμε τιμητικά βραβεία σε προσωπικότητες αλλά και φορείς που έχουν ενισχύσει σημαντικά την υπόθεση «περιβάλλον» στη χώρα μας, τόσο με την δραστηριότητα τους όσο και με τις προσπάθειες τους μέσω της προώθησης των πράσινων τεχνολογιών. Φέτος, επιλέχτηκαν 15 προσωπικότητες απ όλους τους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας, ενώ απονεμήθηκε και μια τιμητική διάκριση, για το επιχειρηματικό όραμα, στον αείμνηστο Βασίλη Παπαζήση, ιδρυτή της THALIS E.S. Tις τιμητικές διακρίσεις παρέδωσε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της T Press, κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, ενώ μια από αυτές τις διακρίσεις απένειμε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος. Ενα εκ των βραβείων, απονεμήθηκε διαδικτυακά, με εκπρόσωπο του τιμώμενου προσώπου να παραλαμβάνει το βραβείο. Αναλυτικά οι βραβευθέντες και το σκεπτικό της βράβευσης: -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Στο πρόσωπο του Υπουργού κ. Χρήστου Στυλιανίδη, η T Press επιβράβευσε όλες τις προσπάθειες του νεοσύστατου Υπουργείου, για την προστασία των πολιτών από τα ακραία κλιματικά φαινόμενα, αλλά και τον σπουδαίο ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει ο φορέας, με τα στελέχη και το εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για θέματα Κλιματικών Αλλαγών και των επιπτώσεων τους στο περιβάλλον και την κοινωνία. Το βραβείο, παρέλαβε, εκ μέρους του Υπουργού, που απουσίασε λόγω ανειλημμένων υποχρέωσεων,  η κ. Νάντια Μιχαλοπούλου, Ειδικός Σύμβουλος του γραφείου του Υπουργού.

 

Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στο VERDE.TEC FORUM 2023

Το ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ - Δ.Φο.Δ.Σ.Α. συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Η επόμενη ημέρα στην ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων»

 

Εκδήλωση της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του ΕΜΠ στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων στο ΕΜΠ με έμφαση στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία»

 

Εκδήλωση του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στο VERDE.TEC FORUM 2023

Το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΠΑ) συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο: 

«Η γεωργία του 21ου αιώνα στην Ελλάδα: Γεωργία ακριβείας, ψηφιοποίηση & πράσινη βιωσιμότητα»

 

Εκδήλωση του ΣΕΧΒ στο VERDE.TEC FORUM 2023 στις 19/3/2023

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών - ΣΕΧΒ συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Κλιματικός νόμος και ενεργειακή μετάβαση στην ελληνική βιομηχανία»

 

Εκδήλωση της ΕΕΔΣΑ στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - ΕΕΔΣΑ συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Οικονομικά εργαλεία για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία»

 

Εκδήλωση του ΕΣΠΑΒ στο VERDE.TEC FORUM 2023

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου - ΕΣΠΑΒ συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο: 

«Βιοαέριο στην εποχή της ενεργειακής κρίσης: Προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον»

 

Εκδηλώσεις των εταιρειών ΠΑΕ και STEINERT στο VERDE.TEC FORUM 2023

Οι εταιρείες «ΠΑΕ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» και «STEINERT» συμμετέχουν στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, διοργανώνοντας δύο εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο:
«Ανακύκλωση αλουμινίου και των κραμάτων του»

 

Εκδήλωση της ΑΝΑΚΕΜ στο VERDE.TEC FORUM 2023 στις 18/3/2023

Η εταιρεία ΑΝΑΚΕΜ συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Μονάδες επεξεργασίας και αξιοποίησης ΑΕΚΚ, κρίσιμος κρίκος στην κυκλική οικονομία / Προβλήματα λειτουργίας - Προοπτικές ανάπτυξης»

 

Εκδήλωση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE στο VERDE.TEC FORUM 2023

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE: Το χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα»

 

Εκδήλωση των ENVINOW.GR και THE ATHENIAN TIMES στο VERDE.TEC FORUM 2023

Το ENVINOW.GR η ηλεκτρονική εφημερίδα THE ATHENIAN TIMES συμμετέχουν στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Η βιωσιμότητα στην Ελλάδα του 2023: Κυκλική Οικονομία και Χρηματιστήριο Ενέργειας»

 

Εκδήλωση του www.myOTA.gr στο VERDE.TEC FORUM 2023

Το www.myOTA.gr συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο: 

«Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις»

 

Εκδήλωσητης GHREPOWER στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία GHREPOWERσυμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

 «Μικρές ανεμογεννήτριες»

 

Εκδήλωση του ECOCITY στο VERDE.TEC FORUM 2023

Το ECOCITY συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ: Προς την Κυκλική και Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη»

 

Εκδήλωση του ΕΣΜΥΕ στο VERDE.TEC FORUM 2023

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων - ΕΣΜΥΕ συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

 «Η πρόκληση υλοποίησης ενός ΜΥΗΕ στο υφιστάμενο ελληνικό ενεργειακό περιβάλλον»

 

Εκδήλωση της ΕΔΕΜ στο VERDE.TEC FORUM 2023


Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών – ΕΔΕΜ συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Περιβάλλον και Toυρισμός»

 

Εκδήλωση της εταιρείας NANODOMI στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία NANODOMI συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Ενεργειακός συμψηφισμός σήμερα και στο μέλλον»

 

Τεχνικό σεμινάριο φωτοβολταϊκών συστημάτων της PHOTOVOLTAIC στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία PHOTOVOLTAIC με τις συνεργαζόμενες εταιρείες του εξωτερικού (ROLLS - ECOBAT, STECA – KATEK) διοργανώνει τεχνικό σεμινάριο εκπαίδευσης στα φωτοβολταϊκά συστήματα στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

 

Εκδήλωση της AERATA AERIAL ASSESSMENT SOLUTIONS στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία AERATA AERIAL ASSESSMENT SOLUTIONS συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου επιφανειακών υδάτων»

 

Εκδήλωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ (ΣΕΦ) στο VERDE.TEC FORUM 2023

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ (ΣΕΦ) συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Φωτοβολταϊκά για αυτοκατανάλωση στον οικιακό και εμπορικό τομέα»

 

Workshop της GOLDECO SA στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία GOLDECO SA συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, διοργανώνοντας workshop με τίτλο:

«Εγκατάσταση inverter σε 4 λεπτά και με κλειστά μάτια. Solplanet!»

 

Εκδήλωση της SKE - HUAWEI VALUE ADDED PARTNER στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία SKE - HUAWEI VALUE ADDED PARTNER συμμετέχει στο VERDE.TEC Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:

«Καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης οικιακών φωτοβολταϊκών Huawei και ηλεκτρικός φορτιστής αυτοκίνητου» 

 

Με δύο εκδηλώσεις η GOODWE στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία GOODWEσυμμετέχει στο VERDE.TEC FORUM στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας δύο εκδηλώσεις:

 

Εκδήλωση της ΤΑΣΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα στο VERDE.TEC FORUM 2023

Η εταιρεία ΤΑΣΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συμμετέχει στο FORUM της 5ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο:
 

«Φωτοβολταϊκά Συστήματα: Οι εξελίξεις, τα Προγράμματα, οι Επενδυτικές Ευκαιρίες και οι Ολοκληρωμένες Λύσεις της ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή»
 

 

 

Οι πιο σύγχρονες λύσεις και ιδέες για τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ στη «Verde.tec 2023»

 Οι πλέον δυναμικές και καινοτόμες εταιρείες του χώρου που ειδικεύονται στα φωτοβολταϊκά συστήματα δίνουν ραντεβού στην 5η διεθνή έκθεση Verde.tec.

Για τρεις ημέρες, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, η 5η Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος έρχεται για να αναδείξει κάθε πτυχή που αγγίζει το περιβάλλον με την υποστήριξη των σημαντικότερων επιχειρηματικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων του χώρου.

Κυκλική οικονομία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, διαχείριση φυσικών πόρων, διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, ηλεκτροκίνηση, «πράσινη» βιομηχανία, μηχανήματα και εργαλεία είναι μερικοί από τους τομείς που θα βρεθούν στο επίκεντρο της διοργάνωσης.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πιο εντυπωσιακή από ποτέ θα είναι η παρουσία εταιρειών από τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, καθώς συμμετέχουν οι πιο δυναμικές και πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου που ειδικεύονται σε κάθε πτυχή που αφορά τον συγκεκριμένο τομέα, από την κατασκευή φωτοβολταϊκών, τη μελέτη και την εγκατάστασή τους μέχρι την πιστοποίηση και τη συντήρησή τους. Οι επισκέπτες, είτε πρόκειται για επαγγελματίες του κλάδου είτε για οικιακούς χρήστες, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν προϊόντα που έρχονται από το... μέλλον και να ενημερωθούν από κάθε εταιρεία ξεχωριστά για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Εργολάβοι, επενδυτές, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες, ιδιώτες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος που θα ήθελε να αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορούν να επισκεφθούν τη Verde.tec, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Verde.tec Forum

Οι εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος τρέχουν με ταχείς ρυθμούς και το 5ο τριήμερο Verde.tec Forum προετοιμάζεται για να καλύψει κάθε πτυχή του μέσα από ημερίδες και workshop. Εταιρείες, φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση προετοιμάζουν ήδη τις εκδηλώσεις τους, ενώ οι εξελίξεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Το πρόγραμμα του Verde.tec Forum θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

*Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα 34 Υπουργείων και Φορέων, μεταξύ των οποίων και του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ και του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά – ΣΠΕΦ.

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες:

 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔΣΑ

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Αποκατάσταση Περιβάλλοντος – Τεχνολογίες Αιχμής & Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 • Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 • Ανακύκλωση Προϊόντων και Υλικών
 • Διαχείριση Φυσικών Πόρων
 • Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων
 • «Πράσινη» Βιομηχανία, Μηχανήματα, Εργαλεία & Εξοπλισμός
 • Ηλεκτροκίνηση

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, Μηχανικοί και Τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της Βιομηχανίας, της Βιοτεχνίας, Εμπορικών Επιχειρήσεων, Κατασκευαστικών Εταιριών, Ξενοδοχειακών Μονάδων, Μεταφορών, Logistics.
 • Υπεύθυνοι Τεχνικών Υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων
 • Αρχιτέκτονες
 • Εργολήπτες
 • Μελετητές
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα
 • Ξένες αντιπροσωπείες
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.
 

Στις 17-19 Μαρτίου 2023 η 5η διεθνής έκθεση Verde.tec!

Το απόλυτο σημείο συνάντησης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις επιστρέφει ξανά το 2023 ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα!

 

Οι προετοιμασίες για τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς η 5η διεθνής έκθεση Verde.tec θα πραγματοποιηθεί στις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας.

Η 5η διοργάνωση έρχεται για να επισφραγίσει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχία της έκθεσης που έχει χτιστεί σταθερά και δυναμικά από το 2017. Εκθέτες προηγούμενων ετών παγιώνουν την στήριξή τους στη διοργάνωση με την ανανέωση της συμμετοχή τους, ενώ η Verde.tec κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης περισσότερων μεγάλων εταιρειών του χώρου που ήδη αποφάσισαν να λάβουν μέρος για πρώτη φορά το 2023, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα των συμμετοχών. Η εντυπωσιακή επιτυχία, άλλωστε, της 4ης Verde.tec και η απόλυτη ικανοποίηση εκθετών, επισκεπτών και συνέδρων, ήταν καθοριστικά, ώστε οι άνθρωποι του κλάδου να μιλάνε για την έκθεση που άλλαξε τα δεδομένα στον κλάδο και πλέον αποτελεί το σταθερό τους ραντεβού από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς!

 Verde.tec Forum

Καθώς οι εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος τρέχουν με ταχείς ρυθμούς, το 5ο τριήμερο Verde.tec Forum προετοιμάζεται για να καλύψει κάθε πτυχή του. Εταιρείες, φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση προετοιμάζουν ήδη τις εκδηλώσεις τους, με το προηγούμενο ρεκόρ των 220 ομιλητών και των 32 ημερίδων και workshop να θεωρείται δεδομένο ότι θα καταρριφθεί.

 Greek Green Awards 

Παράλληλα, προετοιμάζεται και η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards, με στόχο να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να γίνεται από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

 Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες:

 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔΣΑ

 Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Αποκατάσταση Περιβάλλοντος – Τεχνολογίες Αιχμής & Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 • Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 • Ανακύκλωση Προϊόντων και Υλικών
 • Διαχείριση Φυσικών Πόρων
 • Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων
 • «Πράσινη» Βιομηχανία, Μηχανήματα, Εργαλεία & Εξοπλισμός
 • Ηλεκτροκίνηση

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, Μηχανικοί και Τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της Βιομηχανίας, της Βιοτεχνίας, Εμπορικών Επιχειρήσεων, Κατασκευαστικών Εταιριών, Ξενοδοχειακών Μονάδων, Μεταφορών, Logistics.
 • Υπεύθυνοι Τεχνικών Υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων
 • Αρχιτέκτονες
 • Εργολήπτες
 • Μελετητές
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα
 • Ξένες αντιπροσωπείες
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.


 

 

H Re-Battery απαντά θετικά και δίνει λύση και για το απόβλητο των συσσωρευτών της ηλεκτροκίνησης

Το ΣΕΔ Re-Battery συμμετείχε στην 4η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec», όπου οι επισκέπτες του περιπτέρου του μπορούσαν να ενημερωθούν αναλυτικά για την διαχείριση/ ανακύκλωση των μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης «Verde.tec» πραγματοποιήθηκε στις 19-03-2022 Εκδήλωση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «H Re-Battery απαντά θετικά και δίνει λύση και για το απόβλητο των συσσωρευτών της ηλεκτροκίνησης». Το βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι η ετοιμότητα αλλά και η αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκομένων στο ρεύμα των συσσωρευτών οχημάτων ηλεκτροκίνησης, να προχωρήσουν μπροστά και να αντιμετωπίσουν όλα τα ανοικτά θέματα, υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση της Re-Battery ΑΕ.

 

Δυναμική και επιτυχημένη η 4η διεθνής έκθεση «Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Με περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά, με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ιδιαίτερα ικανοποιημένους επισκέπτες, με εκθέτες που ανανέωσαν ήδη τη συμμετοχή τους για το 2023, καθώς και με καινούριες επιχειρήσεις με έντονο το ενδιαφέρον για συμμετοχή, έκλεισε τις εργασίες της η 4η διεθνής έκθεση «Verde.tec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος».

Για τρεις ημέρες, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, το εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο καινοτομίας, προβάλλοντας ό,τι πιο σύγχρονο έχουν να επιδείξουν οι πράσινες τεχνολογίες. H ανταπόκριση σημαντικών επιχειρήσεων της συγκεκριμένης αγοράς από την Ελλάδα και από το εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να είναι πλήρης από συμμετοχές η φετινή διοργάνωση και να επιτευχθεί απόλυτη κάλυψη του εκθεσιακού κέντρου.

 

Εκδήλωση της Re-Battery ΑΕ στην 4η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec»

Η Re-Battery ΑΕ θα συμμετάσχει στην 4η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec», στη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στο MEC Παιανίας.

 

Εκδήλωση Ecoelastika 19/03 - VERDE TEC 2022

Αγαπητοί συνεργάτες,
Η Ecoelastika με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στην εκδήλωση
που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 11:00 στο συνεδριακό χώρο MEC Παιανίας, στα πλαίσια της συμμετοχής της στην 4η Διεθνή Έκθεση “Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος 18-20 Μαρτίου 2022. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων για το έργο:

 

Εκδήλωση του ΣΕΧΒ στην έκθεση Verde.tec

O Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών - ΣΕΧΒ, συμμετέχει στο FORUM της 4ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec, διοργανώνοντας την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στις 11:00, εκδήλωση με τίτλο «Οι προκλήσεις της χημικής βιομηχανίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, το κρίσιμο στάδιο της πράσινης μετάβασης».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία (Λ. Λαυρίου 301, Παιανία Αττικής), στην αίθουσα Workshop 2.

 

Εκδήλωση του ΕΣΜΥΕ στην έκθεση Verde.tec

Σε συνέχεια της εξαιρετικά πετυχημένης - δια ζώσης - εκδήλωσης του ΕΣΜΥΕ, στο πλαίσιο της Verde.tec 2019, o Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) σας προσκαλεί στην πρώτη - δια ζώσης μετά την πανδημία - εκδήλωση με τίτλο «Οι εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο της Ελλάδας και η θέση των ΜΥΗΕ στην επερχόμενη ενεργειακή μετάβαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.15μ.μ. στα πλαίσια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας (Workshop 2).

 

Συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία Διοργάνωση της ΕΕΔΣΑ στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec 2022

Όπως είναι γνωστό η ΕΕΔΣΑ επιδιώκει συστηματικά την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού για θέματα κυκλικής οικονομίας.
Για τον σκοπό αυτό, και στo πλαίσιo της Έκθεσης Περιβάλλοντος VERDE.TEC 2022 (Εκθεσιακό Κέντρο ΜΕC Παιανία) η ΕΕΔΣΑ διοργανώνει

 

«Η συμβολή της έρευνας στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων, κυκλικών λύσεων για τη διαχείριση των υδατικών πόρων»

Οργανωτής: Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κυριακή 20 Μαρτίου, 11:00-13:00

Verde.tec MEC Παιανίας

 

Εκδήλωση της εταιρείας COMBATT στη Verde.tec

Η COMBATTΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Α.Ε. συμμετέχει στην 4η διεθνή έκθεση Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και σας προσκαλεί να την τιμήσετε με την παρουσία σας, στο περίπτερο Β18.

 

Εκδήλωση ΕΟΑΝ, Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και myota.gr στη Verde.tec

Ο ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) , η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και το myota.gr συμμετέχουν στο Forum της 4ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec, διοργανώνοντας εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Αδειοδοτημένα Συστήματα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».

 

Εσπερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Αιολική Ενέργεια στην 4η διεθνή έκθεση Verde.te


 Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 | 18:00 

Εκθεσιακό Κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

 

Είναι γεγονός! Την Παρασκευή 18 Μαρτίου ξεκινά η 4η διεθνής έκθεση verde.tec:

Με περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά, με ηχηρά ονόματα του επιχειρείν και ένα πλήρες και δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων η 4η Verde.tec είναι έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες.

 

Χαιρετισμοί για την 4η Verde.tec 2022 / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Λίγο πριν την έναρξη της 4ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τις ευχές και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας, καθώς και των επικεφαλής όλων των Φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και υποστηρίζουν ή έχουν παραχωρήσει την αιγίδα τους στην έκθεση.

Μπορείτε να διαβάσετε τους χαιρετισμούς εδώ.

 

COMBATT: Εκδήλωση για διαχείριση αποβλήτων μπαταριών στην έκθεση Verde.tec

Η COMBATT- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Α.Ε. συμμετέχει στην 4η διεθνή έκθεση VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και σας προσκαλεί να την τιμήσετε με την παρουσία σας, στο περίπτερο Β18.

 

Δείτε το διαφημιστικό σποτ της Verde.Tec 2023 | Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της 4ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος” η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

4η διεθνής έκθεση verde.tec: 18 – 20 Μαρτίου 2022

Μονόδρομος η εφαρμογή των Πράσινων Τεχνολογιών, της Κυκλικής Οικονομίας και των Smart Cities!

Το κλίμα αλλάζει... Ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δίνουν λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η 4η διεθνής έκθεση verde.tec, ώστε να υποδεχθεί και πάλι από κοντά, σε covid-free συνθήκες, εκθέτες, συνέδρους και επισκέπτες. Η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες

περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στο MEC Παιανίας.

Με την κλιματική αλλαγή να είναι εδώ και να επηρεάζει κάθε περιοχή του πλανήτη, η verde.tec για τρεις ημέρες θα δώσει έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως παγκόσμιου κινδύνου αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος των επιχειρήσεων, η βιομηχανία, ο τομέας του εμπορίου, ο τομέας της έρευνας, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί και φυσικά η πανεπιστημιακή κοινότητα θα δώσουν το «παρών», ώστε να αναδείξουν ό,τι νεότερο υπάρχει, να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν.

Γιατί η κλιματική κρίση απαιτεί άμεση δράση και εφαρμογή!

verde.tec forum

Στο δρόμο για το μακρόπνοο όραμα της κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης έως το 2050, η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο στο δημόσιο διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το παράλληλο τριήμερο

verde.tec forum θα προσφέρει το βήμα στους πρωταγωνιστές του κλάδου για ανταλλαγή επιστημονικής πληροφόρησης και τεχνογνωσίας μέσα από ημερίδες, σεμινάρια και workshop.

Παράλληλα, προετοιμάζονται και τα GreekGreenAwards με στόχο να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να γίνεται από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Γιατί η δράση για το περιβάλλον είναι επιλογή ζωής!

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες:

 • Πε­ρι­φέ­ρειες, Πε­ρι­φε­ρεια­κές Ενώ­σεις Δή­μων, Δή­μοι, Ανα­πτυ­ξια­κοί Σύν­δε­σμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔ­ΣΑ.

 Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Απο­κα­τά­στα­ση Πε­ρι­βάλ­λο­ντος – Τε­χνο­λο­γί­ες Αιχ­μής & Εξοι­κο­νό­μη­ση Ενέρ­γειας.
 • Ανα­νε­ώ­σι­μες Πη­γές Ενέρ­γειας.
 • Φωτοβολταϊκά Συστήματα.
 • Ανα­κύ­κλω­ση Προϊόντων και Υλικών.
 • Διαχείριση Φυσικών Πόρων.
 • Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων.
 • «Πρά­σι­νη» Βιο­μη­χα­νία, Μη­χα­νή­μα­τα, Ερ­γα­λεία & Εξο­πλι­σμός.
 • Ηλεκτροκίνηση.

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των μεταφορών, των logistics.
 • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων.
 • Αρχιτέκτονες.
 • Εργολήπτες.
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ.
 • Μελετητές.
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.
 • Ξένες αντιπροσωπείες.
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ELEC.TEC 2020 | ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Το τηλεοπτικό σποτ της 3ης διεθνούς έκθεσης “Elec.tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό / Φωτισμός” η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

Απολύτως επιτυχημένη η 1η διεθνής έκθεση «Ascen.tec» για τους ανελκυστήρες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της νέας εκθεσιακής και συνεδριακής πρωτοβουλίας από την «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» για τις τεχνολογίες ανελκυστήρων

Ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός γεννήθηκε. Πρόκειται για την νέα διοργάνωση “Ascen.tec” που αναφέρεται στις τεχνολογίες ανελκυστήρων, αναβατωρίων, συστημάτων ανύψωσης και κυλιόμενων κλιμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

 

Με σημαντικές ειδήσεις, συνεργασίες και επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η διεθνής «Verde.tec»

Χιλιάδες επισκέπτες και σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφθηκαν την κορυφαία έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, τις «έξυπνες πόλεις» και την Κυκλική Οικονομία, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

 

Συζήτηση για την Εθνική Στρατηγική Κυκλικής Οικονομίας Διοργανώνει η ΕΕΔΣΑ στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec 2019

Όπως είναι γνωστό η ΕΕΔΣΑ επιδιώκει συστηματικά την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού για θέματα κυκλικής οικονομίας.

 

Ημερίδα για τα Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα διοργανώνει ο ΕΣΜΥΕ στην Verde Tec 2019

Tα Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) με τίτλο «Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα: προκλήσεις και προοπτικές στη νέα αγορά ενέργειας» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00μ.μ., στα πλαίσια της Έκθεσης Verde Tec 2019, στο MEC Παιανίας.

 

O μοναδικός παγκοσμίως φορητός αεριοποιητής RWBG στην 3η Διεθνή Έκθεση VERDE TEC 2019

H RENOVOIL, η Βιομάζα Αιγαίου και η ΕΣΤΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί έχοντας ως στόχο την προώθηση «πράσινων τεχνολογιών» και εκμετάλλευση της ξυλώδους βιομάζας προς παραγωγή ενέργειας παρουσιάζει το μοναδικό παγκοσμίως, φορητό, απλό στη χρήση, αεριοποιητή RWBG® (Reuse Wood Biomass Gasifier) στην έκθεση Verde Tec στo MEC Παιανίας, στην Αθήνα από τις 15 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2019, στο περίπτερο της Βιομάζας Αιγαίου.

 

Verde.tec: Έλεγχος δικτύων ύδρευσης από μακρυά χάρη στην «Aqua Project»

Ενημερωθείτε στην 3 διεθνή έκθεση “Verde.tec” για την πιο άμεση, απλή και ολοκληρωμένη λύση σχετικώς με την επίβλεψη δικτύων υδρεύσεως εξ αποστάσεως

 

Δυναμική παρουσία της ΑΝΑΚΕΜ στην 3η Διεθνή Έκθεση V E R D E - T E C 2019

Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στην 3η Διεθνή Έκθεση Verde Tec 2019. Ακολουθώντας μια εξίσου δυναμική πορεία ανάπτυξης που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012, η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. θα κάνει αισθητή την παρουσία της, τόσο με το περίπτερο της και την συμμετοχή των στελεχών της στο Φόρουμ και τα workshop της Έκθεσης, όσο και με την υποψηφιότητα της για τα Greek Green Awards 2019.

 

H Zhidou Greece – Ν. Ζυμπάς ΑΕ στην Έκθεση «VERDETEC 2019»

- Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της πλατφόρμας shareʼngo

- Παρουσίαση των μοντέλων ZD D2 και D2S

 

Verde.tec: Στον παλμό της Αυτοδιοίκησης και της «πράσινης» επιχειρηματικότητας

Σοβαρές παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική πολιτική και την κυκλική οικονομία από τους υπουργούς κ.κ. Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη

 

Workshop PROSPER HELLAS - Τρόποι αντιμετώπισης των επιβαρυμένων με ρύπους υδάτων σε αυτοκινητόδρομους και σήραγγες

Η εταιρεία Prosper Hellas, πρωτοπόρος σε θέματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:30, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

To κινητό πράσινο σημείο στη Verde Tec 2019

Η CITIPOST ΙΚΕ θα επιδείξει στην έκθεση περιβάλλοντος Verdetec 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας, έναν καινοτόμο εγχώριας κατασκευής εξοπλισμό με εφαρμογή στην τοπική αυτοδιοίκηση και χρήση σε προγράμματα διαλογής στην πηγή. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ένα αυτοκινούμενο ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΚΠΣ).

 

Ημερίδα για νερό και λύματα με συμμετοχή ΟΒΥΕ και ΔΕΥΑ

Επί τάπητος στην 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec” τα ζητήματα που αφορούν τις τεχνολογίες ελέγχου ποιότητας του νερού και διαχείρισης των λυμάτων, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

 
 

Κυκλική οικονομία και smart cities στο επίκεντρο του «Verde.Tec Forum»

Τουλάχιστον δεκαπέντε ξεχωριστές συνεδριακές εκδηλώσεις και workshops θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την 3η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019

 

Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα «Greek Green Awards 2019»

Έως τις 11 Ιανουαρίου 2019 θα μπορούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες και οι Φορείς Διαχείρισης να καταθέσουν τις προτάσεις για τις υποψηφιότητες έργων που θα βραβευθούν

 

Οι ισχυροί της κυκλικής οικονομίας επιλέγουν τη διεθνή «Verde Tec 2019»

Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις στηρίζουν τη μεγάλη διοργάνωση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις smartcities που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Αιγίδες και υποστηρίξεις της Verde Tec

H 3η διεθνής Έκθεσης «Verde.tec», που διοργανώνεται 15-17 Φεβρουαρίου 2019 στο MEC Παιανίας, στην Αθήνα, φέρει τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών κι Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

banner_DT.jpg 

Έρχονται επενδύσεις σε θαλάσσιες ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στήριξη σε start up


Όλες οι διαστάσεις της χρήσης και των ωφελημάτων που προκύπτουν από την αποκαλούμενη «γαλάζια ενέργεια» στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικώς με τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοποίηση του δυναμικού της θαλάσσιας και της ωκεάνιας ενέργειας της Ευρώπης έως το 2020, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο “Verde.tec Forum.

Η ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 10:30’ π.μ. στη συνεδριακή αίθουσα Α’ του εκθεσιακού κέντρου στο MEC. Σε συνεργασία με την εταιρεία «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και στο πλαίσιο της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec, τo Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με προγραμματισμένες κατʼ ιδίαν «Επιχειρηματικές Συναντήσεις (b2b event) μεταξύ φορέων που δραστηριοποιούνται στον αναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο από το ΤΕΕ στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος


 

Επίκαιρη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που συνδέεται με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και του νέου ΚΕΝΑΚ αναδεικνύοντας τα οφέλη της οικολογικής δόμησης

 

Τη λειτουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού δωματίου και τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας θα επιδείξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. 

Η κατασκευή γίνεται σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εργασίας «Αρχιτεκτονική & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας UIA-ARES WP Intl.». Βασικό άξονα σχεδιασμού αποτέλεσε η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και το πλαίσιο που ορίζει ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).

 
 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕCOTEC: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τις εργασίες του πανελλήνιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μεταδίδει ζωντανά και καλύπτει δημοσιογραφικά το περιοδικό Ecotec 

Δείτε ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ecotec και της διεθνούς έκθεσης Verde.Tec την εξέλιξη του συνεδρίου, με ένα κλικ εδώ: 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο παλμός της «κυκλικής οικονομίας» χτυπά στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος 


 

Τα μεγαλύτερα projectστην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι παρεμβάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και καινοτόμες παρουσιάσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

 

Την ώρα που μερικά από τα ισχυρότερα ονόματα στο χώρο των κατασκευών, των έργων και των επενδύσεων στην «κυκλική οικονομία» δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec”, διαμορφώνεται το πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕCτης Παιανίας.

Τις εντυπώσεις φιλοδοξεί να κερδίσει η διαδραστική εκδήλωση που προετοιμάζει το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος για τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας στον κτηριακό τομέα. Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, αγρονόμοι – τοπογράφοι, μελετητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους διακεκριμένους ομιλητές και τα στελέχη του ΤΕΕ για τις πρόσφατες σχετικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου εντείνεται αφού στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΤΕΕ στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», θα παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα αστικού περιβάλλοντος, καθώς και οι διαδικασίες περιβαλλοντικής προστασίας στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων σημαντικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων, θα είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβεία "best practices" των ΟΤΑ για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος


 

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος η 2η διεθνής έκθεση “Verde.Tec”

 

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα επισκεφθούν τη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” και θα συμμετάσχουν στο συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας.

Στη νέα διοργάνωση που έχει την υπογραφή κύρους από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» θα πραγµατοποιηθεί ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης θα βραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρµοστεί από τους ΟΤΑ για την εφαρµογή Τεχνολογιών Περιβάλλοντος και την προσαρµογή στην κυκλική οικονοµία.  

Στη διάρκεια του τριήµερου «συνεδριακού µαραθωνίου», ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Στερεών Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνης Μαυρόπουλος αναµένεται να ανακοινώσει σειρά νέων στοιχείων που αφορούν στις εξελίξεις των στερεών αποβλήτων στη χώρα µας, στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα. Στο ίδιο πλαίσιο, η καθηγήτρια της Σχολής Χηµικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Μαρία Λοϊζίδου αναµένεται να κάνει σηµαντικές ανακοινώσεις για τα ερευνητικά προγράµµατα και το έργο που γίνεται από το ΕΜΠ στην προσπάθεια αντιµετώπισης κάθε είδους ρύπανσης.

Εκτός από την αιγίδα του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα συµµετάσχει διά του προέδρου του κ. Γιώργου Στασινού στα εγκαίνια και στις βραβεύσεις βέλτιστων πρακτικών που θα διοργανωθούν σε συνεργασία µε το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Κεντρική Ένωση Δήµων Ελλάδος. Στο 2ο “Verde.Tec Forum” έχουν δηλώσει επίσης την πρόθεσή τους να συµµετάσχουν και να διοργανώσουν εκδηλώσεις η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και το Ecocity

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/07/2017

Tο κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία


Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και τις πρώτες σημαντικές συμμετοχές άρχισε η

προετοιμασία της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec”

 

Νέα στοιχεία, περισσότεροι εκθέτες και ακόμα πιο στοχευμένες συνεδριακές εκδηλώσεις φέρνει η 2η διεθνής έκθεση "Verde.Tec" που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας.

Η νέα διοργάνωση θα αποτελέσει το κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία γιʼ αυτό και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των υδάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις αποκαλούμενες «έξυπνες πόλεις», στην ενέργεια, στη διαχείριση της βιομάζας και στην προοπτική δημιουργίας υποδομών μηδενικών αποβλήτων. 

Παράλληλα με την προετοιμασία της έκθεσης, γίνεται σοβαρή προετοιμασία για το 2ο "Verde.Tec Forum" σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και το Ecocity. Καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του τελικού προγράμματος παίζουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Στερεών Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνης Μαυρόπουλος και η καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Μαρία Λοϊζίδου. 

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία, αναζητούνται ομιλητές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων που θα αναδείξουν τις δυσκολίες εφαρμογής αλλά και τις καινοτόμες λύσεις που εφαρμόζουν ώστε να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο. Θα παρουσιαστούν μάλιστα και βέλτιστες πρακτικές σε έργα τα οποία υλοποιήθηκαν στη χώρα μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο αίτημα της αγοράς γίνεται πραγματικότητα 


Μετά την στοχευμένη πρώτη διοργάνωση, η διεθνής έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος έρχεται ακόμα πιο ενισχυμένη στις 2 – 4 Μαρτίου 2018

 

Μεγαλύτερη, επίκαιρη και ακόμα πιο ενισχυμένη έρχεται η 2η διεθνής έκθεση “Verde.tec”. Η νέα έκθεση θα διοργανωθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας και έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα της αγοράς, η οποία έκρινε αναγκαία τη διοργάνωση μιας στοχευμένης διοργάνωσης όπως ήταν η φετινή. 

Μετά την πρώτη επαναπροσέγγιση της αγοράς και τη δρομολόγηση σημαντικών νέων επιχειρηματικών σχεδίων για την υιοθέτηση τεχνολογιών περιβάλλοντος, η αγορά είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη. Στόχος της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec είναι η προβολή και η προώθηση προϊόντων, λύσεων, προτάσεων και έργων που μπορούν να υλοποιηθούν για να κινηθεί η αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία». 

Όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις που έγιναν στο συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.tecForum” αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από τις επαφές, τις συνέργειες και τη δρομολόγηση συνεργασιών που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της “Verde.tec”, ο κλάδος των τεχνολογιών περιβάλλοντος μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια αύξησης του ΑΕΠ και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, μαζί με την προετοιμασία της έκθεσης αρχίζει και η προετοιμασία των παράλληλων εκδηλώσεων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο ραντεβού το 2018!


Στην κορυφή του ενδιαφέροντος η έκθεση “Verde.tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά με τη στήριξη της αγοράς

  

Έκπληξη και ικανοποίηση για τους εκθέτες, συνέδρους και επισκέπτες αποτέλεσε η διοργάνωση της  εξειδικευμένης έκθεσης “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, στις αρχές Μαρτίου. Η έκθεση διοργανώθηκε από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία και κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον της αγοράς. 

    Στοχευµένοι, υψηλού επιπέδου και προϊδεασµένοι για το τι θα δουν και πώς θα επικοινωνήσουν µε τους εκθέτες ήταν οι επισκέπτες, αλλά και οι σύνεδροι της έκθεσης “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η οποία πραγµατοποιήθηκε µε την εµπειρία και τη συνέπεια που διακρίνει την εταιρεία  «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» από το 1991. 

    Μετά το πέρας της αναλυτικής επεξεργασίας ποιοτικών στοιχείων σχετικώς µε την επισκεψιµότητα της διεθνούς εκθέσεως “Verde.tec” αποδεικνύεται ότι η αγορά στήριξε και θα στηρίξει πάλι µία στοχευµένη διοργάνωση που αναδεικνύει την κυκλική οικονοµία, την αειφορία και το περιβάλλον σε όλες τις διαστάσεις του. 

 

stat_verdetec_02.jpg

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αγορά έδωσε «απόλυτη εμπιστοσύνη»
στην «πράσινη» έκθεση 


Ήταν το στοίχημα από το οποίο δημιουργείται ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία

 

Με την παραίνεση των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωσή της που διήρκεσε από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 στο MEC της Παιανίας.

stat_verdetec_02.jpg

Yπουργοί, βουλευτές κοµµάτων, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δήµαρχοι και αντιδήµαρχοι, στελέχη Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδηµαϊκοί, επιχειρηµατίες, επιστήµονες, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες στοχευµένοι επισκέπτες πέρασαν από την 1η διεθνή έκθεση Verde.Tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. 

 Επίσης, εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η συµµετοχή των φορέων, των ειδικών οµιλητών και των εκατοντάδων συνέδρων που συµµετείχαν στον τετραήµερο συνεδριακό µαραθώνιο του “Verde.Tec Forum” που διοργανώθηκε παράλληλα µε την έκθεση. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισηµάνσεις που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ. Γιάννης Τσιρώνης στη διάρκεια της παρέµβασής του στην ηµερίδα που διοργάνωσε το µηνιαίο περιοδικό “Ecotec” για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κυκλική οικονοµία. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει η πράσινη έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος 


 Περισσότεροι από 70 διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στον τετραήμερο συνεδριακό μαραθώνιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.Tec»

 

H “Verde.Tec” είναι η νέα διεθνής έκθεση που έρχεται να παρουσιάσει τις τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας. Υποστηρίζει την «κυκλική οικονομία», το νέο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα στηριχτεί στην καινοτομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. 

Η “Verde.Tec” φέρνει στο προσκήνιο και τη δυναμική ενός κλάδου που μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία και να τη βοηθήσει να απαγκιστρωθεί από τα δεινά που προκάλεσε η δημοσιονομική κρίση μετά το 2009. Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

 

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Αττικής κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Αργολίδος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης και ο τομεάρχης Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Ρώσσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνοιξε τις πύλες της με στήριξη της αγοράς, των φορέων και της Πολιτείας


 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων, δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών έδωσαν το στίγμα της νέας εποχής

 

Την καθολική στήριξη της αγοράς, των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκης και της Πολιτείας κατέκτησε η διεθνής έκθεση "Verde.Tec" για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία άρχισε χθες στο εκθεσιακό κέντρο MEC. Ως το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου, η νέα διεθνής έκθεση παρουσιάζει τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας, ενώ θέτει νέα διάσταση σε μείζονα ζητήματα για τον καθορισμό της περιβαλλοντικής στρατηγικής με το συνεδριακό πρόγραμμά της.

Το στίγμα αυτής της νέας εποχής που έρχεται έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανακοίνωσε ως το τέλος του Μαρτίου θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

«Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν μικροπολιτική αντιμετώπιση. Με συναινέσεις και συνεννοήσεις πρέπει να πορευτούμε προς τον εθνικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος ως το 2020. Διαθέτουμε ευήκοα ώτα για προτάσεις και σύνθεση απόψεων τόσο με τα άλλα κόμματα, όσο και με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο κ. Φάμελλος κατά την παρέμβασή του. Ο αναπληρωτής υπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους εκθέτες και στους συνέδρους ενώ επισήμανε προς τη διοργάνωση ότι σε αυτή τη συγκυρία, οπότε γίνεται προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρωτοβουλίες όπως η "Verde.Tec" λειτουργούν θετικά προς την αγορά γιʼ αυτό και τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αʼ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος υπογράμμισε χαιρετίζοντας την έναρξη της "Verde.Tec" ότι η «κυκλική οικονομία» αποτελεί ένα νέο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και ανάταξης βιομηχανικών δραστηριοτήτων που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στον επιθυμητό στόχο, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες μάλιστα θα μπορούν να καλύψουν νέοι επιστήμονες που αποφοιτούν από τις πολυτεχνικές σχολές και τα ΤΕΙ. «Εκθέσεις όπως αυτή πρέπει να δώσουν το στίγμα για να βαδίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος», σημείωσε.

 

Hμερίδα:ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 Μια συνεργασία του Μηνιαίου Τεχνικού Περιοδικού Ecotec  και της επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας Α - Energy Investments

 

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 11.30π.μ. - 16.15μ.μ.

 

Πρώτο μέρος (11.30π.μ. - 14.15μ.μ.): Νέα έργα και Υποδομές, Πράσινα Σημεία

Χαιρετισμοί: Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Περιφέρεια Αττικής,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

Θεματολογία: Νέα έργα και υποδομές διαχείρισης αποβλήτων που καλύπτουν τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ): Από την θεωρία στην πράξη, η εφαρμογή μηχανικής διαλογής προδιαλεγμένων και σύμμεικτων απορριμμάτων, η αναερόβια χώνευση των οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η παραγωγή compost.

 • Κοζάνη: Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ήδη σε πιλοτική λειτουργία: Εκπρόσωπος φορέων υλοποίησης του έργου.

 

 • Στερεά Ελλάδα: Έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με διασφαλισμένη δημόσια χρηματοδότησηπου ήδη κατασκευάζονται ή είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»:ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας

 

Φωκίδα:Η νέαμονάδα κομποστοποίησης και κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Φωκίδαςστη θέση «Βαρτός» της Τ.Κ. Ελαιώνα: Δήμος Δελφών

Θήβα: Η  μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας: Δήμος Θηβών

Λαμία και Χαλκίδα: Οι «ώριμες» μονάδες επεξεργασίας Απορριμμάτων και κατασκευής ΧΥΤΥ. 

 • Κρήτη:Μονάδα Μηχανικής Διαλογής Σύμμεικτων Απορριμμάτων και Κομποστοποίηση του Οργανικού Κλάσματος,στο χώρο τουΧΥΤΑ Χερσονήσου: η εμπειρία από την χωροθέτηση της μονάδας, την αποδοχή τηςαπό την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου Χερσονήσου, τα θέματα περιβαλλοντικής ασφάλειας.

 • Αττική: Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.- μπάζασε ανενεργόλατομείο στο Μαρκόπουλο Αττικής: Δήμος Μαρκοπούλου

 • Άλλα έργα ( υπό διαμόρφωση).

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ VERDE-TEC 2017

 VERDE-TEC 2017 | Τεχνολογίες Περιβάλλοντος | VERDE-TEC FORUM 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προοπτικές για ανακύκλωση 
και τεχνολογίες βιώσιμης ανάπτυξης


 

Δυνατοί ομιλητές με αναγνωρισμένο κύρος συμμετέχουν στο συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec 

Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.

Τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανακύκλωση θα παρουσιάσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει στο πλαίσιο του “Verde.TecForum”, στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017. Ο ΕΟΑΝ έρχεται να παρουσιάσει τις προοπτικές για ένα πιο… «πράσινο» μέλλον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος θα ανοίξει την εκδήλωση αυτή, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ανακύκλωσης. Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα αναφερθεί στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

Λίγο μετά τη βασική εκδήλωση της ημέρας που προετοιμάζεται με την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και την εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η αναζήτηση προτάσεων και λύσεων για την ανακύκλωση θα αποτελέσει ένα απολύτως ενδιαφέρον θέμα για τις συζητήσεις και τα πηγαδάκια στο κοκτέιλ με το οποίο θα γίνουν και τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης. Παρόντες θα είναι εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ISWA κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, στελέχη των ΟΤΑ, τεχνοκράτες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκθέτες και επισκέπτες.

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε ποιους απευθύνεται: 

Στελέχη και προσωπικό περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, καθώς και βιομηχανιών, τεχνικών εταιρειών, υπηρεσιών, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα σε στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

 

Σκοπός: 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναλυτική παρουσίαση των βασικών αρχών και διατάξεων της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αναφορά στα θέματα διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στην ορθή ερμηνεία και εφαρμογή τους, ούτως ώστε οι παραγωγοί ή/και διαχειριστές αποβλήτων να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις σχετικές θεσμικές τους υποχρεώσεις και να αποκτήσουν εν γένει την ικανότητα διαχείρισης των αποβλήτων τους με περιβαλλοντικά αποδεκτό και σύννομο τρόπο.

 

 

 

Ημερίδα ΕΛΕΤΑΕΝ: ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017
10π.μ. - 16μ.μ. , στο πλαίσιο του Verde-tec Forum

Το 2017 έφερε μαζί του τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικά τον κλάδο Α.Π.Ε., αυτήν που γεννήθηκε με το Ν. 4414/2016, προϊόν των Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Κρατικές. Ενισχύσεις στους τομείς τους Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από την ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον κλάδο μας από το 1994. Η ΕΛΕΤΑΕΝ, ήδη από την περίοδο της διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θέσπιση των Κατευθυντήριων Γραμμών, έχει ασχοληθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα με τη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει αναθέσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης και έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σήμερα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που ορίζει ο Ν.4414/2016.

 Αυτό απαιτεί δημόσια και διεξοδική συζήτηση για τις επικείμενες εφαρμοστικές υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και πάνω από όλα την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κυρίαρχο ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα έργα από το 2017.

Θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις ώστε να υπάρχει ένας σαφής και ορατός σε όλους οδικός χάρτης υλοποίησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ελπίζουμε πως ο διάλογος στην Ημερίδα μας, θα συμβάλλει ακριβώς σε αυτό, οδηγώντας στην διαμόρφωση ενός όσο πιο φιλικού προς τις ιδιαιτερότητες της αιολικής τεχνολογίας περιβάλλοντος και θα συνεισφέρει στην απογείωση ενός κλάδου που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την εθνική οικονομία, να προστατέψει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 Δείτε το πρόγραμμα 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόσωπο – έκπληξη στη βασική ημερίδα του “Verde.Tec Forum”


 Ενώ αυξάνονται οι συµµετοχές της διεθνούς έκθεσης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος “Verde.Tec” της “T-Press”, παίρνει µορφή το συνεδριακό πρόγραµµα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

Με έναν διακεκριμένο ομιλητή που διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον πρόεδρο του International Solid Waste Association (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο θα αρχίσει το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

Ένα πρόσωπο µε εµπειρίες από τις αναπτυσσόµενες χώρες τον οδήγησαν σε µια συστηµατική ενασχόληση και µελέτη της κοινωνικής διάστασης των περιβαλλοντικών προβληµάτων, ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος θα δώσει το δικό του παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec”.

Ύστερα από δύο δεκαετίες σκληρής δουλειάς σε θέµατα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 100 µεγάλης κλίµακας έργα σε 15 διαφορετικές χώρες, ο πρόεδρος του ISWA έρχεται να ενηµερώσει τους εκθέτες, τους επιχειρηµατίες, τους δηµάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους συνέδρους του “Verde.tec Forum” για θέµατα που µπορούν να αποτελέσουν ερεθίσµατα για συνέργειες, έργα και νέες δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην «κυκλική οικονοµία».

Ο κ. Μαυρόπουλος θα είναι ο βασικός ομιλητής της πρώτης εκδήλωσης του “Verde.Τec Forum” στις 2 Μαρτίου 2017, η οποία θα πραγµατοποιηθεί µε την αιγίδα και στην συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Οµιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, µεταξύ άλλων στελεχών της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Το πρωί της ίδιας ηµέρας, το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) αναµένεται να ανοίξει το συνεδριακό µέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” µε µια σειρά οµιλιών και παρουσιάσεων που αφορούν σε εφαρµογές τεχνολογιών αιχµής αλλά και σε έργα που έχουν υλοποιηθεί στη χώρα µας. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΕΔΕ και ΕΒΕΑ ενισχύουν το κύρος
της «πράσινης» διεθνούς έκθεσης 
 


Θεσμικοί φορείς και αγορά δίνουν το παρόν στην έκθεση και στις συνεδριακές εκδηλώσεις

 

Με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα διοργανωθεί η βασική συνεδριακή εκδήλωση της διεθνούς εκθέσεως “Verde.Tec”, στη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου MEC της Παιανίας, στις 2 Μαρτίου 2017. Την ίδια στιγμή, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έδωσε την αιγίδα του για την έκθεση που ενισχύει το «πράσινο» επιχειρείν με καινοτόμες τεχνολογίες περιβάλλοντος. 

Η διεθνής έκθεση Verde.Tec” θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 αλλά ήδη από τώρα έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των εκθετών και των χορηγών επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια και την ξένη αγορά. Η στήριξη που έχουν παράσχει θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς προς τη διοργάνωση ενισχύουν ακόμα περισσότερο το κύρος της έκθεσης και του συνεδριακού μέρους της.

Ως σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) και ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)έχουν δώσει την αιγίδα τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με σημαντικές εταιρείες 
και ενδιαφέροντα συνεδριακά 
events


 

Εντείνεται από την "T-Press" η επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των φορέων και της αγοράς για την «πράσινη» διεθνή έκθεση

Οι σημαντικότεροι φορείς των κλάδων και μερικές από τις πιο δραστήριες επιχειρήσεις δίνουν το παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, θα συμμετέχουν όσοι φέρνουν τη νέα εποχή με την «πράσινη οικονομία» τόσο ως εκθέτες, όσο και ως σύνεδροι.

Την αρχή για τη διοργάνωση του συνεδριακού μέρους της έκθεσης, υπό τον τίτλο “Verde.TecForum”, κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση με τίτλο «Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», στην οποία αναμένεται να γίνει ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Σημαντικές αναμένεται να είναι οι τοποθετήσεις για το πώς θα οδηγηθούμε στο στόχο που θέτει η Ε.Ε. για το 2020 ώστε το 18% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών και άλλους φορείς που έχουν δώσει την αιγίδα τους.  

Αιγίδες και υποστηρίξεις έχουν δώσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι φορείς, όπως: υπουργεία, επιμελητήρια και πολυτεχνικές σχολές.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

VERDE.TEC: Αντίστροφη μέτρηση για
τη διεθνή έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος


 

Εντείνεται από την "T-Press" η επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των φορέων και της αγοράς για την «πράσινη» διεθνή έκθεση

Με περισσότερη επικοινωνία, ισχυρότερο κύρος από τις αιγίδες και την αναγνώριση που έχει από φορείς, μεγαλύτερη δυναμική χάρη στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec”. 

Σε σύντομο διάστημα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του παράλληλου συνεδριακού προγράμματος Verde.TecForum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. επί της λεωφόρου Λαυρίου 301 στην Παιανία. 

Αιγίδες και υποστηρίξεις έχουν δώσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι φορείς, όπως: υπουργεία, επιμελητήρια και πολυτεχνικές σχολές.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/03/2016

VERDE.TEC: Έκθεση – ώθηση για Ενέργεια, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος,
Καινοτομία & Start ups


 

Άλλη μια σημαντική εκθεσιακή και συνεδριακή πρωτοβουλία από
την «Τεχνοεκδοτική / Τ-
Press» 

Ένα νέο αίτημα της αγοράς τολμά να προετοιμάσει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά την αναμφισβήτητη επιτυχία της διεθνούς έκθεσης Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού “Elec.Tec”. Είναι η νέα διεθνής έκθεση “Verde.Tec” που έρχεται να παρουσιάσει Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Ενέργεια, Καινοτομία, και φυσικά Startups που απευθύνονται στην αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία».

Ύστερα από συστηματική έρευνα στην αγορά, επαφές με επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών αλλά και αναλυτικές διαβουλεύσεις με τις διοικήσεις φορέων του χώρου, η Verde.Tec θα διοργανωθεί στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC), στην Παιανία από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017.

Έχοντας την εμπειρία προετοιμασίας και πραγματοποίησης της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τεχνολογιών περιβάλλοντος στα Βαλκάνια επί σειρά ετών, η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει ένα νέο εκθεσιακό θεσμό που έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην αγορά. 

 
Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

ΧΟΡΗΓΟΙ 2024

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2024