• VERDE.TEC:  Έκθεση – ώθηση για Ενέργεια, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Καινοτομία & Start ups
  • Eκθεσιακό Κέντρο (Μ.Ε.C.) Που φιλοξενεί την πρώτη έκθεση verde.tec
1 2

Κατηγορίες

Περιοδικά του Ομίλου Τpress

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


Newsletter
Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο ραντεβού το 2018!


Στην κορυφή του ενδιαφέροντος η έκθεση “Verde.tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά με τη στήριξη της αγοράς

  

Έκπληξη και ικανοποίηση για τους εκθέτες, συνέδρους και επισκέπτες αποτέλεσε η διοργάνωση της  εξειδικευμένης έκθεσης “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, στις αρχές Μαρτίου. Η έκθεση διοργανώθηκε από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία και κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον της αγοράς. 

    Στοχευµένοι, υψηλού επιπέδου και προϊδεασµένοι για το τι θα δουν και πώς θα επικοινωνήσουν µε τους εκθέτες ήταν οι επισκέπτες, αλλά και οι σύνεδροι της έκθεσης “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η οποία πραγµατοποιήθηκε µε την εµπειρία και τη συνέπεια που διακρίνει την εταιρεία  «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» από το 1991. 

    Μετά το πέρας της αναλυτικής επεξεργασίας ποιοτικών στοιχείων σχετικώς µε την επισκεψιµότητα της διεθνούς εκθέσεως “Verde.tec” αποδεικνύεται ότι η αγορά στήριξε και θα στηρίξει πάλι µία στοχευµένη διοργάνωση που αναδεικνύει την κυκλική οικονοµία, την αειφορία και το περιβάλλον σε όλες τις διαστάσεις του. 

 

stat_verdetec_02.jpg

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αγορά έδωσε «απόλυτη εμπιστοσύνη»
στην «πράσινη» έκθεση 


Ήταν το στοίχημα από το οποίο δημιουργείται ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία

 

Με την παραίνεση των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωσή της που διήρκεσε από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 στο MEC της Παιανίας.

stat_verdetec_02.jpg

 Δύο υπουργοί, βουλευτές κοµµάτων, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δήµαρχοι και αντιδήµαρχοι, στελέχη Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδηµαϊκοί, επιχειρηµατίες, επιστήµονες, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες στοχευµένοι επισκέπτες πέρασαν από την 1η διεθνή έκθεση Verde.Tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. 

 Επίσης, εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η συµµετοχή των φορέων, των ειδικών οµιλητών και των εκατοντάδων συνέδρων που συµµετείχαν στον τετραήµερο συνεδριακό µαραθώνιο του “Verde.Tec Forum” που διοργανώθηκε παράλληλα µε την έκθεση. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισηµάνσεις που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ. Γιάννης Τσιρώνης στη διάρκεια της παρέµβασής του στην ηµερίδα που διοργάνωσε το µηνιαίο περιοδικό “Ecotec” για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κυκλική οικονοµία. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνοιξε τις πύλες της με στήριξη της αγοράς, των φορέων και της Πολιτείας


 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων, δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών έδωσαν το στίγμα της νέας εποχής

 

Την καθολική στήριξη της αγοράς, των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκης και της Πολιτείας κατέκτησε η διεθνής έκθεση "Verde.Tec" για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία άρχισε χθες στο εκθεσιακό κέντρο MEC. Ως το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου, η νέα διεθνής έκθεση παρουσιάζει τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας, ενώ θέτει νέα διάσταση σε μείζονα ζητήματα για τον καθορισμό της περιβαλλοντικής στρατηγικής με το συνεδριακό πρόγραμμά της.

Το στίγμα αυτής της νέας εποχής που έρχεται έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανακοίνωσε ως το τέλος του Μαρτίου θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

«Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν μικροπολιτική αντιμετώπιση. Με συναινέσεις και συνεννοήσεις πρέπει να πορευτούμε προς τον εθνικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος ως το 2020. Διαθέτουμε ευήκοα ώτα για προτάσεις και σύνθεση απόψεων τόσο με τα άλλα κόμματα, όσο και με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο κ. Φάμελλος κατά την παρέμβασή του. Ο αναπληρωτής υπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους εκθέτες και στους συνέδρους ενώ επισήμανε προς τη διοργάνωση ότι σε αυτή τη συγκυρία, οπότε γίνεται προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρωτοβουλίες όπως η "Verde.Tec" λειτουργούν θετικά προς την αγορά γιʼ αυτό και τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αʼ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος υπογράμμισε χαιρετίζοντας την έναρξη της "Verde.Tec" ότι η «κυκλική οικονομία» αποτελεί ένα νέο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και ανάταξης βιομηχανικών δραστηριοτήτων που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στον επιθυμητό στόχο, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες μάλιστα θα μπορούν να καλύψουν νέοι επιστήμονες που αποφοιτούν από τις πολυτεχνικές σχολές και τα ΤΕΙ. «Εκθέσεις όπως αυτή πρέπει να δώσουν το στίγμα για να βαδίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος», σημείωσε.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ VERDE-TEC 2017

 VERDE-TEC 2017 | Τεχνολογίες Περιβάλλοντος | VERDE-TEC FORUM 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει η πράσινη έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος 


 Περισσότεροι από 70 διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στον τετραήμερο συνεδριακό μαραθώνιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.Tec»

 

H “Verde.Tec” είναι η νέα διεθνής έκθεση που έρχεται να παρουσιάσει τις τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας. Υποστηρίζει την «κυκλική οικονομία», το νέο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα στηριχτεί στην καινοτομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. 

Η “Verde.Tec” φέρνει στο προσκήνιο και τη δυναμική ενός κλάδου που μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία και να τη βοηθήσει να απαγκιστρωθεί από τα δεινά που προκάλεσε η δημοσιονομική κρίση μετά το 2009. Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

 

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Αττικής κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Αργολίδος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης και ο τομεάρχης Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Ρώσσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

 

Hμερίδα:ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 Μια συνεργασία του Μηνιαίου Τεχνικού Περιοδικού Ecotec  και της επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας Α - Energy Investments

 

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 11.30π.μ. - 16.15μ.μ.

 

Πρώτο μέρος (11.30π.μ. - 14.15μ.μ.): Νέα έργα και Υποδομές, Πράσινα Σημεία

Χαιρετισμοί: Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Περιφέρεια Αττικής,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

Θεματολογία: Νέα έργα και υποδομές διαχείρισης αποβλήτων που καλύπτουν τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ): Από την θεωρία στην πράξη, η εφαρμογή μηχανικής διαλογής προδιαλεγμένων και σύμμεικτων απορριμμάτων, η αναερόβια χώνευση των οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η παραγωγή compost.

  • Κοζάνη: Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ήδη σε πιλοτική λειτουργία: Εκπρόσωπος φορέων υλοποίησης του έργου.

 

  • Στερεά Ελλάδα: Έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με διασφαλισμένη δημόσια χρηματοδότησηπου ήδη κατασκευάζονται ή είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»:ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας

 

Φωκίδα:Η νέαμονάδα κομποστοποίησης και κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Φωκίδαςστη θέση «Βαρτός» της Τ.Κ. Ελαιώνα: Δήμος Δελφών

Θήβα: Η  μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας: Δήμος Θηβών

Λαμία και Χαλκίδα: Οι «ώριμες» μονάδες επεξεργασίας Απορριμμάτων και κατασκευής ΧΥΤΥ. 

  • Κρήτη:Μονάδα Μηχανικής Διαλογής Σύμμεικτων Απορριμμάτων και Κομποστοποίηση του Οργανικού Κλάσματος,στο χώρο τουΧΥΤΑ Χερσονήσου: η εμπειρία από την χωροθέτηση της μονάδας, την αποδοχή τηςαπό την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου Χερσονήσου, τα θέματα περιβαλλοντικής ασφάλειας.

  • Αττική: Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.- μπάζασε ανενεργόλατομείο στο Μαρκόπουλο Αττικής: Δήμος Μαρκοπούλου

  • Άλλα έργα ( υπό διαμόρφωση).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προοπτικές για ανακύκλωση 
και τεχνολογίες βιώσιμης ανάπτυξης


 

Δυνατοί ομιλητές με αναγνωρισμένο κύρος συμμετέχουν στο συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec 

Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.

Τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανακύκλωση θα παρουσιάσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει στο πλαίσιο του “Verde.TecForum”, στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017. Ο ΕΟΑΝ έρχεται να παρουσιάσει τις προοπτικές για ένα πιο… «πράσινο» μέλλον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος θα ανοίξει την εκδήλωση αυτή, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ανακύκλωσης. Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα αναφερθεί στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

Λίγο μετά τη βασική εκδήλωση της ημέρας που προετοιμάζεται με την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και την εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η αναζήτηση προτάσεων και λύσεων για την ανακύκλωση θα αποτελέσει ένα απολύτως ενδιαφέρον θέμα για τις συζητήσεις και τα πηγαδάκια στο κοκτέιλ με το οποίο θα γίνουν και τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης. Παρόντες θα είναι εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ISWA κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, στελέχη των ΟΤΑ, τεχνοκράτες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκθέτες και επισκέπτες.

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε ποιους απευθύνεται: 

Στελέχη και προσωπικό περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, καθώς και βιομηχανιών, τεχνικών εταιρειών, υπηρεσιών, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα σε στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

 

Σκοπός: 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναλυτική παρουσίαση των βασικών αρχών και διατάξεων της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αναφορά στα θέματα διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στην ορθή ερμηνεία και εφαρμογή τους, ούτως ώστε οι παραγωγοί ή/και διαχειριστές αποβλήτων να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις σχετικές θεσμικές τους υποχρεώσεις και να αποκτήσουν εν γένει την ικανότητα διαχείρισης των αποβλήτων τους με περιβαλλοντικά αποδεκτό και σύννομο τρόπο.

 

 

 

Ημερίδα ΕΛΕΤΑΕΝ: ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017
10π.μ. - 16μ.μ. , στο πλαίσιο του Verde-tec Forum

Το 2017 έφερε μαζί του τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικά τον κλάδο Α.Π.Ε., αυτήν που γεννήθηκε με το Ν. 4414/2016, προϊόν των Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Κρατικές. Ενισχύσεις στους τομείς τους Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από την ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον κλάδο μας από το 1994. Η ΕΛΕΤΑΕΝ, ήδη από την περίοδο της διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θέσπιση των Κατευθυντήριων Γραμμών, έχει ασχοληθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα με τη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει αναθέσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης και έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σήμερα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που ορίζει ο Ν.4414/2016.

 Αυτό απαιτεί δημόσια και διεξοδική συζήτηση για τις επικείμενες εφαρμοστικές υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και πάνω από όλα την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κυρίαρχο ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα έργα από το 2017.

Θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις ώστε να υπάρχει ένας σαφής και ορατός σε όλους οδικός χάρτης υλοποίησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ελπίζουμε πως ο διάλογος στην Ημερίδα μας, θα συμβάλλει ακριβώς σε αυτό, οδηγώντας στην διαμόρφωση ενός όσο πιο φιλικού προς τις ιδιαιτερότητες της αιολικής τεχνολογίας περιβάλλοντος και θα συνεισφέρει στην απογείωση ενός κλάδου που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την εθνική οικονομία, να προστατέψει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 Δείτε το πρόγραμμα 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόσωπο – έκπληξη στη βασική ημερίδα του “Verde.Tec Forum”


 Ενώ αυξάνονται οι συµµετοχές της διεθνούς έκθεσης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος “Verde.Tec” της “T-Press”, παίρνει µορφή το συνεδριακό πρόγραµµα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

Με έναν διακεκριμένο ομιλητή που διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον πρόεδρο του International Solid Waste Association (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο θα αρχίσει το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

Ένα πρόσωπο µε εµπειρίες από τις αναπτυσσόµενες χώρες τον οδήγησαν σε µια συστηµατική ενασχόληση και µελέτη της κοινωνικής διάστασης των περιβαλλοντικών προβληµάτων, ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος θα δώσει το δικό του παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec”.

Ύστερα από δύο δεκαετίες σκληρής δουλειάς σε θέµατα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 100 µεγάλης κλίµακας έργα σε 15 διαφορετικές χώρες, ο πρόεδρος του ISWA έρχεται να ενηµερώσει τους εκθέτες, τους επιχειρηµατίες, τους δηµάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους συνέδρους του “Verde.tec Forum” για θέµατα που µπορούν να αποτελέσουν ερεθίσµατα για συνέργειες, έργα και νέες δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην «κυκλική οικονοµία».

Ο κ. Μαυρόπουλος θα είναι ο βασικός ομιλητής της πρώτης εκδήλωσης του “Verde.Τec Forum” στις 2 Μαρτίου 2017, η οποία θα πραγµατοποιηθεί µε την αιγίδα και στην συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Οµιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, µεταξύ άλλων στελεχών της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Το πρωί της ίδιας ηµέρας, το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) αναµένεται να ανοίξει το συνεδριακό µέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” µε µια σειρά οµιλιών και παρουσιάσεων που αφορούν σε εφαρµογές τεχνολογιών αιχµής αλλά και σε έργα που έχουν υλοποιηθεί στη χώρα µας. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΕΔΕ και ΕΒΕΑ ενισχύουν το κύρος
της «πράσινης» διεθνούς έκθεσης 
 


Θεσμικοί φορείς και αγορά δίνουν το παρόν στην έκθεση και στις συνεδριακές εκδηλώσεις

 

Με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα διοργανωθεί η βασική συνεδριακή εκδήλωση της διεθνούς εκθέσεως “Verde.Tec”, στη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου MEC της Παιανίας, στις 2 Μαρτίου 2017. Την ίδια στιγμή, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έδωσε την αιγίδα του για την έκθεση που ενισχύει το «πράσινο» επιχειρείν με καινοτόμες τεχνολογίες περιβάλλοντος. 

Η διεθνής έκθεση Verde.Tec” θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 αλλά ήδη από τώρα έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των εκθετών και των χορηγών επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια και την ξένη αγορά. Η στήριξη που έχουν παράσχει θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς προς τη διοργάνωση ενισχύουν ακόμα περισσότερο το κύρος της έκθεσης και του συνεδριακού μέρους της.

Ως σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) και ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)έχουν δώσει την αιγίδα τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με σημαντικές εταιρείες 
και ενδιαφέροντα συνεδριακά 
events


 

Εντείνεται από την "T-Press" η επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των φορέων και της αγοράς για την «πράσινη» διεθνή έκθεση

Οι σημαντικότεροι φορείς των κλάδων και μερικές από τις πιο δραστήριες επιχειρήσεις δίνουν το παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, θα συμμετέχουν όσοι φέρνουν τη νέα εποχή με την «πράσινη οικονομία» τόσο ως εκθέτες, όσο και ως σύνεδροι.

Την αρχή για τη διοργάνωση του συνεδριακού μέρους της έκθεσης, υπό τον τίτλο “Verde.TecForum”, κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση με τίτλο «Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», στην οποία αναμένεται να γίνει ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Σημαντικές αναμένεται να είναι οι τοποθετήσεις για το πώς θα οδηγηθούμε στο στόχο που θέτει η Ε.Ε. για το 2020 ώστε το 18% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών και άλλους φορείς που έχουν δώσει την αιγίδα τους.  

Αιγίδες και υποστηρίξεις έχουν δώσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι φορείς, όπως: υπουργεία, επιμελητήρια και πολυτεχνικές σχολές.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

VERDE.TEC: Αντίστροφη μέτρηση για
τη διεθνή έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος


 

Εντείνεται από την "T-Press" η επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των φορέων και της αγοράς για την «πράσινη» διεθνή έκθεση

Με περισσότερη επικοινωνία, ισχυρότερο κύρος από τις αιγίδες και την αναγνώριση που έχει από φορείς, μεγαλύτερη δυναμική χάρη στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec”. 

Σε σύντομο διάστημα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του παράλληλου συνεδριακού προγράμματος Verde.TecForum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. επί της λεωφόρου Λαυρίου 301 στην Παιανία. 

Αιγίδες και υποστηρίξεις έχουν δώσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι φορείς, όπως: υπουργεία, επιμελητήρια και πολυτεχνικές σχολές.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/03/2016

VERDE.TEC: Έκθεση – ώθηση για Ενέργεια, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος,
Καινοτομία & Start ups


 

Άλλη μια σημαντική εκθεσιακή και συνεδριακή πρωτοβουλία από
την «Τεχνοεκδοτική / Τ-
Press» 

Ένα νέο αίτημα της αγοράς τολμά να προετοιμάσει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά την αναμφισβήτητη επιτυχία της διεθνούς έκθεσης Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού “Elec.Tec”. Είναι η νέα διεθνής έκθεση “Verde.Tec” που έρχεται να παρουσιάσει Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Ενέργεια, Καινοτομία, και φυσικά Startups που απευθύνονται στην αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία».

Ύστερα από συστηματική έρευνα στην αγορά, επαφές με επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών αλλά και αναλυτικές διαβουλεύσεις με τις διοικήσεις φορέων του χώρου, η Verde.Tec θα διοργανωθεί στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC), στην Παιανία από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017.

Έχοντας την εμπειρία προετοιμασίας και πραγματοποίησης της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τεχνολογιών περιβάλλοντος στα Βαλκάνια επί σειρά ετών, η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει ένα νέο εκθεσιακό θεσμό που έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην αγορά. 

 
Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter